Kudottu taideteos: Invaasio

A textile artwork depicting lupines on a wall, Lupiineja kuvaava taideteos seinällä

Tämän taideteoksen nimi on Invaasio. Se on kudottu kangaspuilla ja muodoltaan se on melkein neliö, 98 cm x 96 cm. Se on kudottu loimeen, joka on värjätty lupiininlehdillä ja kukilla. Kuteena on käytetty vanhojen kudontaprojektien ylijäämälankoja. Teoksen valmistumisvuosi on 2019.

Niityllä käydään taistelua elämästä ja kuolemasta. Joka kesä yhä useammat tienvarret ovat lupiininkukkia pullollaan. Autiotalon pihalta liikkeelle lähteneen lupiiniarmeijan voi nähdä valloittavan itselleen lisää elintilaa. Invaasio on saanut inspiraationsa lupiinien voittokulusta kesäisillä niityillä ja joutomailla.

Invaasio syntyi kepeästi kesällä imien itseensä lämpöisen heinäkuisen kesäpäivän tunnelman. Palasin työn myötä kasvivärjäyksen pariin. Oli tyydyttävää saada kerätä kukintoja värjäyspataan, vaikka projektini tekikin villiintyneiden lupiineiden määrään vain pienen loven.

Olen kutoessani yhdistellyt poimintaa, kuvikasta, palttinaa ja toimikasta. Kuteiden värit sekoittelin eri kudontaprojektien ylijäämälangoista. Yleensä teen kudottavaa teosta varten tarkan luonnoksen, joka kulkee teoksen alla kutoessa, mutta tämän teoksen kohdalla päätin jättää senkin pois ja seurasin teoksen edetessä vain noin postikortin kokoista luonnosta.

  • Teoksen nimi: Invaasio
  • Valmistumisvuosi: 2019
  • Koko: 98 cm x 96 cm
  • Materiaali: Sekalaiset langat
  • Tekniikka: kankaankudonta
  • Ripustus: Teoksessa on puinen tanko teoksen yläreunassa ja helmassa. Yläreunan tangossa on silmukat ripustamista varten molemmissa päissä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: