Lilja Aleksanterinpuistossa 2 / Lily in the Alexander garden 2

Lilja_1000px

Kaupunkien puistot ovat kuin vehreitä saaria kivisen meren keskellä. Ihminen on tehnyt villistä luonnosta kaupunkikelpoisen leikkaamalla niityn lyhyeksi nurmiketäksi ja istuttamalla kukat suoriin riveihin. Puut seisovat kuin sotilaat riveissään oksat siististi muotoiltuina. Ihmisten kulkemat polut luovat puistolle oman tunnelmansa. Toisissa puistoissa ne muodostavat orgaanisen kudelman luoden vastapainoa kivisen kaupungin ruutukaavalle, mutta on myös puistoja joissa poluista on tehty suoraa kulmaa toistavia pikku bulevardeja. / City parks are like green islands amidst a rocky sea. Man has made wildlife city-friendly by cutting the meadow into a short lawn and planting flowers and trees in straight rows. Even the paths walked by people follow the grid plan. Luckily there are parks where paths create an organic form to counterbalance the grid plan of the city.

Vaikka me yritämmekin saada villin luonnon haltuumme asettamalla sen kaupunkimaiseen muottiin, emme kykene täysin kitkemään siitä sen villiä luonnetta. Kasvit kasvavat omien villien lakiensa mukaan ja puisto kuhisee pikkuruista näkymätöntäkin elämää, jota emme voi hallita. Onneksi on niin, sillä lopulta juuri tuo luonnon kesyttämättömyys saa meidät nauttimaan hetkestä puiston penkillä. Siellä helpottuvat murheet ja stressi. Kivisen kaupungin aikataulut ja hektisyys menettävät tärkeytensä. Puistot ovat kaupunkiemme aarre saaria. / While we are trying to take over wildlife by placing it in the urban form, we are not able to completely eradicate its wild nature. Plants grow according to their own wild laws, and the park is teeming with tiny even invisible life that we can’t control. We can only feel it and it makes us enjoy the moment on the park bench. It alleviates sorrows and stress. Timetables and the hectic nature of the rocky city lose their meaning. Parks are the treasure islands of our cities.

Lilja_closeup

Valmistumisvuosi 2020. / Made in 2020.

Teoksen koko / Size:
18,2 cm x 18,2 cm x 2 cm / 7.17″ x 7.17″ x 0.77″

Materiaali / Material:
villa, polyesteri, akryyliväri / wool, polyester, acrylic paint

Tekniikka / Technique:
damasti, kirjonta, maalaus / damask, embroidery, painting

Sari Kettunen Art Instagram

Sari Kettunen Art Facebook


Galleriasivulle/To gallery page

%d bloggaajaa tykkää tästä: